tiistai 17. joulukuuta 2013

Täyte pitkot


 Elikkäs, viikonloppuna innostuin kokeilemaan täytetyiden pitkojen valmistusta, täytteena tällä kertaa oli korvapuusti malli eli voita,sokeria ja kanelia. Otin vaihe vaiheelta kuvia jos joku intoutuu vaikka itse tekemään näitä yksinkertaisuuksia mutta onnistuessaan erittäin nättejä peruspitkon rinnalle. Täytteeseenhän voi laittaa mitä tahansa paiston kestävää täytettä. Tämä on ihan perinteiselle pullataikinalla tehty, mutta lisäsin juhlavuutta tuomaan sahramia, siksi keltaisuus :)

 1. Aloitetaan pitkojen valmistus riivaamalla halutun kokoinen pala.
 2. Pala kaulataan halutin pituiseksi ja levyiseksi.
 3. Ripotellaan sopivasti täytteitä ja rullataan mahdollisimman tiukaksi rullaksi ja siirretään pellille.

 4. Tässä mallissa leikattiin saksilla käpykakkunmaisesti lovia rullaan.
 5. Leikatut kohdat käännetään ylös päin ja painetaan niin etteivät pääse nousemaan ylös.
 Raakana pitkoni oli vielä suhteellisen nätin näköinen, mutta paiston jälkeen en ollut niinkään tyytyväinen lopputulokseen.

  
                                                                          
 Päätin kokeilla myös lumihiutale mallia. En siis koskaan ennen ole tehnyt edes näitä perinteisiä saatika näitä, niin ulkonäkö ei vielä ole täydellistä, mutta itse hyväksyin ensimmäisiksi töiksi.

Lumihiutale aloittetaan samalla tavalla kuin tavallinen pitko, mutta kaulaus on ympyrän mallinen. Täyte väliin ja toinen samankokoinen kaulaus päälle.

 Leikataan ympyrä kutakuinkin yhtäsuuriin osiin.
 Aloitetaan kiertämään pätkiä samansuuntaisiksi ja asetellaan kutakuinkin saman suuruisin välimatkoin.
 Valmis lumihiutale.
Samalla tyylillä tehty, mutta yritys oli tehdä näin joulun alla joulukuusi. Tunnistaa ken tunnistaa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti